Съдът спаси екс-депутат от ДПС от затвор! Оправда го за купуване на гласове с егати мотивите

надежда михайлова, илия илиев

Софийският градски съд оправда бившият депутат Илия Илиев за купуване на гласове, тъй като прокуратурата не можа да докаже обвинението. Другата причина е, че разследването е водено от полицията, а не от следователи, както е по закон за лицата с имунитет, съобщиха от съда.

Присъдата по обвинението за купуване на гласове на парламентарните избори през май 207 г., бе произнесена днес в 13 часа. Съдът посочи, че още от самото начало се е знаело, че Илиев има имунитет като кандидат за депутат. Затова трябвало следователи да водят разследването, а не полицаи, както се случило. Това прави събраните доказателства негодни и съдът не ги приема. Свидетелите пък в зала са казали, че Илиев не им е предлагал пари.

Илия Илиев е бивш депутат от ДПС. Преди това бе общински съветник в СОС от ГЕРБ. Той произхожда от богата костинбродска фамилия, известна с огромните си палати.

Илиев има и 3-годишна условна присъда на две инстанция за източване на над 3 млн. лв. от Национална компания „Железопътна инфраструктура“, която обжалва. Той е подсъдим, че сключвал договори за ремонти на релсите, вземам парите, а всички поправки били извършвани от служители на железниците. В момента делото е висящо пред Върховния касацонен съд,

Присъдата за купуването на гласове не е окончателна и прокуратурата може да обжалва пред Апелативен съд – София, в 15-дневен срок.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ