„Поздравления, България!”

Мария Бакалова

Актьорът Саша Барън Коен поздрави България часове, след като Мария Бакалова се превърна в първата българска актриса с номинация за статуетката „Оскар”. Тя бе номинирана за най-добра поддържаща актриса заради участието си във филма „Борат 2”, в който играе с Коен.

„Поздравления, България! Вие ни дадоха тази невероятно талантлива и смела Мария Бакалова, която е туптящото сърце на „Борат 2”. Толкова сме развълнувани за вашата историческа номинация за „Оскар”, написа прочутият британски актьор в Инстаграм.

Комедията получи номинация и за най-добър адаптиран сценарий, а партньорът на Мария Бакалова – Саша Барън Коен, е сред номинираните за „Оскар“ в категорията „поддържаща мъжка роля“, но за филма „Процесът срещу Чикаго 7″. С ролята си в „Борат 2″ българската актриса получи редица престижни номинации, включително и за „Златен глобус“.

Българското общество обаче е разделено относно филма. Някои са щастливи от големия успех на българската актриса, пробила в Холивуд, докато според други участието ѝ е пошло, а филмът „Борат 2″ е безвкусен. Самата Бакалова написа в социалните мрежи, че номинацията ѝ за „Оскар” е „историческа чест” за нея. „Не мога да повярвам”, написа още тя. „Това е огромен момент лично за мен и за изкуството в България”, написа още Бакалова.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial)



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ