Мая Манолова най-накрая се разкри: Ще управлявам със Слави и Христо Иванов! БСП е аут!

Мая Манолова

Лидерката на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова изплю камъчето и обяви, че се надява в следващия парламент да си партнира с Демократична България и Има такъв народ. „Това са нашите естествени партньори“, каза тя в интервю за „Свободна Европа“. „Нашата цел е да направим мнозинство“, отсече тя.

„Ако получим заедно 160 места в парламента, няма да се налага да търсим подкрепа от други субекти“, калкулира Манолова.

Бившият зам.-шеф на парламента от БСП нападна Столетницата за това, че не са били активни в протестите срещу кабинета на Бойко Борисов от лятото досега и че вместо това на топло са стоели в Народното събрание. И за пръв път заяви, че не смята да подкрепя правителство на червените.

За сметка на това напълно подкрепя намерението на Слави Трифонов и неговата „Има такъв народ“ да смъкне партийната субсидия на 1 глас и да въведе мажоритарен вот, така, както Дългия предлага още от референдума си.

Манолова пак подчерта, че няма никакво намерение да подкрепя ГЕРБ и ДПС. По думите й сега Бойко Борисов управлявал задкулисно с ДПС.

„Aко исках да направя партия с машинки за гласуване, имах достатъчно време и можех да го сторя“, каза още тя.

Попитана за финансирането на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“, тя разясни, че има дарителска сметка. „По никакъв начин не съм търсила подкрепа от нито един бизнесмен. Как се е отчитал пред Борисов Васил Божков, ще стане ясно един ден. Борисов направи всичко възможно да ме спре, включително с предложения за пари. Колко души са били ангажирани в тази дейност, не знам. Пращаше всякакви хора да правят всякакви сглобки“, коментира още бившата депутатка. И отсече, че нейната кампания с Отровното трио е най-евтината до момента от всички други участници на вота. „Единственият разход са ни офисите и билбордовете“, добави тя.

Бившият омбудсман засегна и темата за ваксините, като изрази възмущение, че България е договорила при съмнителни обстоятелства най-много дози от британско-шведкия фармаконцерн, чийто представител у нас е майката на евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел – Зоя Паунова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ