Борисов: България става незаобиколим фактор благодарение на нашата дипломация, иначе щеше да…

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов е на поредната си обиколка из страната.

Той посети село Ветрино, където инспектира компресорната станция „Нова Провадия“. С него е министърът на енергетиката Теменужка Петкова и директорът на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов.

Борисов коментира обезпечеността с газ на България и нахока тези, които говорят, каквото и да е, само за да се харесат на някого.

„Това е за тези, които обичат да приказват за диверсификация, за транзит на газ от всички посоки на газ, десетилетия сме слушали приказките им и само да им покажем поредния грандиозен проект, който върви в момента“, коментира Борисов.

„Десетилетия след това българите да получават транзитни такси от всеки, който иска газ в региона. Десетилетия наред газовият хъб „Балкан“ ще е фактор. Защото като случат хората дебатите могат да останат с други впечатления“, посочи премиерът.

„България става незаобиколим фактор благодарение на нашата дипломация и политическа воля, защото иначе тя щеше да бъде оставена от тези псевдо, те са си направо предатели, само за да се харесат на някого“, коментира Борисов по повод скандала с руските шпиони.

„Успяхме да завършим мащабния проект „Балкански поток“. България ще бъде незаобиколим фактор на европейската газова карта за десетилетия напред и ще получаваме транзитни такси. Компресорната станция „Нова Провадия“ е поредният грандиозен обект, който изграждаме в момента. Със строителството на „Балкански поток“, интерконектора с Гърция, с разширението на газовото хранилище в Чирен – ние вече сме 100% енергийно независими. Докато другите само приказваха и нищо не направиха, ние свършихме много работа – постигахме пълна диверсификация на газовите доставки“, отбеляза премиерът.

„Благодарим за това, което сте направили“, обърна се той към домакините и допълни: “ Сега като си направим и АЕЦ „Козлодуй“ 7 и 8 реактор, ще можем да сме лидери, както успяхме да се запазим като фактори в газоразпределението, ще бъдем и сме такива, каквито сме в момента“.

Той благодари на всички, които и в зима, и в пандемия, са строили тази газоразпределителна система, която въпреки тежките условия, е завършена три месеца предсрочно.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ