Любен Дилов-син направи на нищо Нона Ѝотова! Тя горда: Аз съм истински комунист като тате

61

Любен Дилов направи нищо БСП-карикатурата Нона Йотова. Вехтата певачица изглеждаше нелепо на дебата със софийския ерудит, който й спести далеч по-голямо унижение от джентълменство.

Ако колегите от БСП можеха да управляват, щяха да го направят, но ясно се вижда какво искат хората. Това заяви Любен Дилов-син, който е водач на ГЕРБ-СДС в листата за Бургас в дебат с Нона Йотова от БСП по Нова телевизия. По думите му, това което се случва в момента повтаря испанския грип и мерките са с цел да се ограничи натиска върху болниците.

Според Нона Йотова ваксинирането било сбъркано от самото начало, зелените коридори трябвало да се пуснат от самото начало.

„Ако има ваксини, те се слагат и не се съхраняват, колкото имаме толкова се слагат. надяваме се че след този вопъл на европейските държави, сред които участва и нашия премиер, ще даде някакъв тласък“, контрира я Дилов.

Виктор Николаев запита, ако Корнелия Нинова е премиер дали щеше да донесе руската ваксина, Йотова бе категорична, че е щяла да го направи. Дилов-син пък се пошегува, че на кон сигурно ще я донесе.

„Ресторантите и фитнесите не трябва да работят. Това ранно отварянето когато върлува английския щам според мен не беше правилно“, заяви Нона Йотова. Любен Дилов-син пък допълни, че според него фитнесите са едни от най-сигурните места, защото има малко хора и постоянно се чисти.
„Няма нищо безплатно и БСП беше партията, която ни обясняваше, че има безплатно образование. Има достатъчни мерки и трябва да е ясно, че не може да се дадат просто така едни пари, когато ги няма“, заяви Любен Дилов-син.

Според Нона Йотова не трябвало да се дават толкова милиони за манастири и църкви, когато имало необходимост в други сектори. Така според нея трябва да се дават помощи на независимите артисти и трябвало да се създаде регистър, защото сега културния министър сега ги брои по НАП, но често те не фигурирали там, защото нямало какви доходи да декларират. Дилов-син в никакъв случай не се съгласи и заяви, че няма артист който да се издържа с минималната заплата, а просто не се регистрират в НАП.

Той подчерта, че е важно да има центрове по култура, да се реши какво се случва с НДК и министъра да се занимава с читалища и в създадената ситуация с помощи. Йотова пък допълни, че делегираните бюджети довели до спад в изкуството. Тя нападна Христо Мутафчиев, че бил близък до властта и не си вършел работата като председател на Съюза на артистите и единствено назначавал някакви директори.

„Поради постоянните експерименти с министъра на културата той се превръща в някаква жертва“, допълни представителят на ГЕРБ-СДС.

По повод коалициите Йотова не се нае да коментира и заяви, че БСП нямало да се коалира с ДПС.

Любен Дилов-син пък заяви, че ДПС са с ярко присъствие в политическия живот от експертен характер, но той чисто политически не вижда коалиция с тях.

На въпрос кой е политикът на който най-много се възхищават, Дилов-син посочи Филип Димитров, а според Йотова това е Корнелия Нинова и Крум Зарков, което предизвика бурен смях от страна на Любен Дилов-син.

„Да наречеш бездна някой, който управлява 13 години е обида към българските граждани. В момента времето е изключително напрегнато и е важно да се избере консервативното и сигурното“, заяви още той.
Той запита как е възможно партия, която иска да управлява, да представи за свой икономически експерт човек като Румен Гечев, който е фалирал най-много банки и затворил само за година автомобилен завод у нас. Според Йотова той бил изключително ерудиран човек, а Дилов-син припомни за 29 фалирали банки и приключен завод на „Роувър“. Йотова изтъкна, че е избрала БСП, защото е дъщеря на истински комунист.

„Най-добре е хората да гласуват с бюлетина 28, първо с джоба, после с ума и се усмихвайте по-често“, заяви Любен Дилов-син.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ