Депутат на БСП изненадващо скочи: Румен Радев нарушава закона, не защитава България

Румен Радев

Лидерът на „Прогресивни социалисти“ Красимир Янков, който бе и член на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност и депутат от БСП, осветлява с нови подробности шпионските афери за дейността на високопоставени българи в полза на Русия, както и заверата у нас срещу държавата, довела и до изгонването на още двама руски дипломати.

Янков прави прогноза и за представянето на БСП, която напусна след преизбирането на Корнелия Нинова за неин лидер, на парламентарните избори и развоя на събитията в столетницата след тях.

Красимир Янков определи станалото като огромен скандал. Той се изказа остро срещу хората, които са дръзнали да продадат националните ни интереси в полза на чужда държава.

„Озадачаващо е медийното отразяване на един такъв скандал. В повечето случаи работата на службите не се оповестява толкова шумно“, отчете Янков.

„Ако има такава връзка, то органите на реда ще трябва да изследват. Но не мога аз да коментирам какво седи зад това действие на държавата“, допълни той.

„Президентът няма касателство към работата на службите дотолкова, доколкото той абдикира от тази си функция, като заяви, че сваля доверието си от парламента, с което наруши Закона за КСНС, който не се свиква и който по закон се свиква на всеки три месеца. Имаше важни въпроси, по които трябваше да бъде потърсен консенсус“, коментира той и мълчанието по темата на Румен Радев.

Красимир Янков отчете, че Радев нарушава закона и трябва да защитава суверенитета на България – нещо, което той изобщо не прави.

„В навечерието на избори за народни представители, не беше време, в което да се оповестява кандидатура за президентски избори, които предстоят след 6 месеца. Нееднократна и аз, и моите колеги, призозававхме да се чуе гласът на експертите, които предвиждаха такъв пик от ковид в края на март и едни избори в края на май месец, щяха да дадат по-голяма активност на българските граждани и повече легитимност на българския парламент.

Сега сме изправени заради страха и многото заболели, в каква степен тези избори на 4 април, ще бъдат представителни за българския народ“, заяви Красимир Янков за датата на изборите, която избра Румен Радев, както и мераците му за втори мандат на „Дондуков“ 2.

Той отчете, че с решението на Румен Радев изборите да са на 4 април, са пострадали най-сериозно новите партии и партийни обединения, сред които са и „Прогресивни социалисти“.

„БСП предложи само вдигане на данъците. В лявото пространство има вакуум и ние се опитваме да запълним този вакуум с ясни политически решения. Излизането от кризата минава през лява политика и това ще бъде основното ни като мотив през тази кампания“, удари по БСП бившият социалист.

„Отклони се ръководството на социалистическата партия. То налага силови решения и политики, които не са леви. Тази партия вече е в графата, коловоза, на програмната, лидерска партия. В момента всичко зависи от волята на един човек. Колективните решения ние смятаме, че са винаги по-добри. Тези, които претендират да сменят властта, претендират на принципа „Стани да седна“. Реформа е нужна, но трябва да е ясно какво се предлага. Забранената тема е корупция. Никой не казва какво да се направи, за да се унищожи това уродливо състояние“, обясни Красимир Янков.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ