Републиканските пътища са били обработвани от 425 машини през нощта

Снегорин, София

Републиканските пътища са били обработвани от 425 машини през нощта, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим.

От пътната агенция отново апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

За снегопочистване временно е ограничен тежкотоварният трафик над 12 т по първокласния път Е-79 Враца – Мездра. За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Поради снегонавявания е затворен най-високият старопланински проход – „Троянски“. В област Смолян е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала“ и „Рожен“, както и по пътните отсечки Батак – Доспат, Доспат – Борино – Тешел – Девин; Проглед – Пампорово – Стойките; Девин-Михалково.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ