ИЗВЪНРЕДНО: След съвет от погребален бос, Нинова спира своите от дебати!? Ченчев се оакал в „Панорама“!

иван ченчев, нона йотова

Лидерката на БСП Корнелия Нинова спира дебатите на своите кандидати в национален ефир дни преди парламентарните избори, твърди Lupa.bg.

Решението било взето на среща между нея и шефа на пресцентъра – погребалният бос Васил Самарски, разкриха наши източници, и се наложило след разбор на телевизионните участия на социалистите в последните дни.

Нинова получила изключително негативна обратна връзка за гастрола на досегашния депутат Иван Ченчев в предаването „Панорама“ по БНТ миналата седмица. Тя била изненадана от това, че редица бесепари възроптали срещу публичното говорене на проваления журналист, който открито се облизва за спортен министър.

А самият Самарски споменал, че явно ораторското майсторство на настоящите кандидати на Столетницата за следващия състав на Народното събрание не е от силните им страни, с малки изключения, визирайки оакването на Ченчев в „Панорама“.

Нинова се опитала да лансира Ченчев и в други ефирни диспути, но съветниците й я спрели. „Въпреки харизматичността му“, която тя изтъквала за основна негова черта.

Веднага след Ченчев се провали и друга фаворитка на Нинова – Нона Йотова, която се скъса да говори глупости в дебата с Любо Дилов.

В същото време политици от ранга и с опита на бившия вицепремиер Румен Гечев, който отново е водач на листа на БСП, пък не били желани от „Позитано“ 20 са основни събеседници срещу представителите на останалите политически сили с реален шанс за парламентарно представителство, защото носели със себе си товара на кризи, предизвикани в миналото именно от левицата.

А Нинова признала още, че й липсвали кадри като Татяна Дончева (лидер на „Движение 21“, което влиза в състава на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ – б.р.), които да се изправят срещу опонентите и да защитят тезите на БСП и нейната програма. Бившата социалистка в последните 2 седмици от кампанията действително се включи като майстор на острото слово и наред разгромява политическите противници.

Междувременно по информация под сурдинка шефката на БСП се оказа, че е похарчила над 50 хиляди лева за отпечатване на предизборни материали със своя лик. Става въпрос за плакати, на които тя е сама. Броят им бил над 150 000, но социалисти не достигали, за да ги разлепят из страната и така голяма част от тях престоявали в партийните структури и най-вероятно след вота на 4 април ще бъдат изхвърлени.

Lupa.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ