Синът на един от най-богатите социалисти пробва да подкупи ченгета с 30 лева, арестуваха го

640-420-krajba-na-kola

Красимир Батаклиев, който е син на ексшефа на „Градски транспорт“ в Пловдив и БСП-съветник Ангел Батаклиев, е бил арестуван на 24 март заради опит за подкуп на полицаи.

Мерцедесът му е спрян за проверка на бул. „Цар Борис III“. Оказало се, че Батаклиев-младши не носел лична карта и шофьорска книжка. Нямал и задължителна застраховка на автомобила.

За да избегне санкция, 31-годишният водач пробвал да даде 30 лв. рушвет на униформените и веднага е задържан. Той има досега 21 акта и 26 фиша. Извършител е на редица скоростни нарушения, а при повечето от проверките е установено, че не е носел в себе си лични документи, уточниха от полицията. След като е престоял 24 часа в ареста, Батаклиев-младши е освободен с парична гаранция от 3000 лева.

Още двама шофьори са били закопчани на 24 март заради опит за подкуп на полицаи. В единия случай ТИР, пътуващ към София, е бил спрян в близост до км 133 на АМ „Тракия“, тъй като светлините му не били включени. При проверката станало ясно, че на стъклото няма залепен стикер за „Гражданска отговорност“. За да не бъде глобен, водачът пуснал през отворения прозорец на полицейската кола банкнота от 20 лв.

Справката показва, че той има съставени 5 акта и 6 фиша за превишена скорост, неизрядни документи, липса на застраховка и неизползване на светлини.

Час по- късно проверяващи спрели на околовръстното за Асеновград, фолксваген. 43 -годишният водач шофирал в забранения участък, където в момента тече ремонт. Униформените установили, че превозното средство не е минало технически преглед. Към документите, подадени за проверка, водачът прикрепил две банкноти по 20 лв. – с молба да не бъде взето административно нарушение от служителите на реда. От времето на придобиване на правоспособност водачът има съставени 11 акта и 9 фиша, свързани с различни нарушения по ЗдВП. Най- чести сред тях са неносене на документи и неползване на обезопасителен колан.

От окръжната прокуратура в Пловдив съобщиха, че и по трите случая има бързи производства. От началото на т.г. досега са образувани общо 20 дела. За сравнение – през цялата 2020 са били 18.

Предвиденото наказание за подкуп е до 10 г. лишаване от свобода и глоба до 15 000 лв.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ