Прогнозата: Топла пролет на изборите в неделя, и веднага след тях идва истинско лято

Проф. Георги Рачев

Точно седмица след настъпването на астрономическата пролет тази събота най-сетне и температурите вече няма да са зимни.

Заслугата за приятните промени във времето през почивните дни, в които местим стрелките, е на антициклона Маргрете, който минава над Централна и Източна Европа.

Времето на изборите следващата неделя пък ще е по-топло от типичното априлско. Температурите по обед ще са между 15 и 20 градуса. На места в Дунавската равнина ще е още по-топло. Тук-там в този район и в планините следобед може да превали. Времето ще е прекрасно с малко вода, за да върви на кандидат-депутатите и на избирателите Това каза за “24 часа” климатологът от Софийския университет проф. Георги Рачев.

Минималните температури на 4 април ще са свежи – между 7 и 10-12 градуса.

И след изборите април ще е топъл. Температурите ще се повишат с още 1-2 градуса и максималните ще са 23-24 градуса.

На 6 април се очаква жега над 25° Дори в следващите дни малко да захладнее, ще е топло и с летни температури, уточни метеорологът.

Иначе март като цяло за последните 25 години ще е с най-ниските температури. До него се доближават само месеците през 2003 и 2005 г. Ако не беше студеният март, изминалата зима щеше да е най-топлата в последните 22 – 25 години, обясни професорът.

На 31-и Баба Марта пак ще се разсърди и ще е хладно, предупреди Рачев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ