Казаха чие е лъскавото „Порше“ от блокадата на „Тракия“

александър томов

Съдружник и съпартиец на Александър Томов е собственикът на лъскавия джип „Порше Кайен“, който вчера бе част от незаконната блокада на магистрала „Тракия“.

Акцията на присъдружните на Мая Манолова жени от „Системата ни убива“ възмути цяла България, редица анализатори реагираха остро срещу затапването на стратегически за държавата обект, а от патриотичната коалиция ВОЛЯ-НФСБ настояха за наказания срещу терористите в остра декларация.

Скандал предизвикаха и лъскавите возила, които бяха включени в акцията на протестърите, представящи се за бедни и угнетени, а всъщност с коли за над милион на акцията си. Сред тях освен „Поршето“, бяха и спортно „Ауди“, лимузина „Мерцедес S класа“ и мощен „Рейндж Ровър“.

Колегите от „ПИК“ разузнаха и съобщават чий е джипът, който впечтали освен с цената си, и със скъпарски номера с еднакви цифри. Собственик е 33-годишния Димитър Александров Митев от София, който за младата си възраст може да се похвали със солидна бизнес и политическа биография.

Още през 2009 г. той се кандидатира за евродепутат от партията на Александър Томов „Българска социалдемокрация“, и въпреки, че не постига никакъв успех, продължава дейност в същата формация. 4 години по-късно клонира политическата си кариера за параментарните избори в движение „Българска пролет“, а преди две години е кандидат за общинар от район „Младост“ в София на местните избори вече в коалицията на Томов с по-малки партии – движение „Заедно“. Сега пък се явява като кандидат-депутат от същата формация в Хасково, където дори е водач на листа.

Наред с бурната си политическа дейност неизвестният за широката общестеност Димитър Митев успява да напредне ударно и в бизнес средите именно покрай ментора си Александър Томов. Двамата са съдружници в компанията „Интернешънъл Метал Форуърдинг“ ЕООД, на която той е и управител. Освен това Митев е съдружник и в друга фирма – „ЕВРИКА КОНСУЛТ – БГ“ ООД.

Близостта му с Александър Томов и общата бизнес и политическа дейност му носят и други дивиденти, освен скъпото „Порше“. Той е успял да стане доктор по политически науки в „Софийския университет“. Ръководител му е именно Томов, а темата на дисертацията му е „Основни тенденции и трансформации на влиянието на кадрите на тоталитарната ДС върху ръководствата на държавни и други институции в Рерублика България (1990 – 2019 Г.)“. Сега младият партиец и бизнесмен не пропуска да се представя като д-р Митев.

Справка за старта на кариерата му пък показва доста мистериозни факти, защото още на 25 години той става съдружник в офшорна компания. Става дума за придобилата популярност около сделката за ЦСКА през 2013 г. “Лира Инвестмънс”, с чието управление преди това се е занимавал лично Александър Томов.

Тогава тя бе обявена от Томов като фирмата, която ще държи акциите на “червените” до пускането им за продажба на желаещите да ги закупят. После стана ясно, че въпросната фирма е регистрирана в Люксембург. Справка в търговския регистър на херцогството показва, че Александър Томов е бил директор на компанията в периода от 29 декември 2010 до 19 юли 2011 година. Тогава Томов на книга напуска ръководството на компанията.

Малко по-късно в управата влиза именно 25-годишният тогава Димитър Александров Митев, както и Калина Кръстева. Към онзи момент Митев вече е бил водач на листата на Коалиция “Българска пролет, Партия на зелените и Българска социалдемокрация” в Плевен.

Сега същият човек е замесен с незаконната блокада на „Тракия“ и протестира, че в България не се живеело добре…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ