ДЪНОТО: Христо Бойкикев се примоли на Румен Радев да му даде мандат да управлява с Мая

христо иванов 2

Христо Иванов от „ДеБъ“ обяви, че е възможно след изборите да коментират коалиция със Слави Трифонов и „Мутрите“ на Мая Манолова, ама властта не била цел и да сменят ГЕРБ не означавало най-голямата партия у нас да нямат мандат за управление.

Според Христо Иванов не можело да се вярва на социолозите, независимо че дори и червените дават пълна преднина на ГЕРБ. Оказва се обаче, че единствената надежда на Маджото е да получи мандат за управление от Румен Радев. Ако „ДеБъ“ получат мандат от Радев не трябвало да има коалиционно споразумение и щели да проверят колко подписа ще се съберат под техния вариант на нова Конституция, каквато те вече имали. Иванов обаче така и не отговори как ще съберат тези гласове без БСП и разчитали на депутатите, но не знаят от къде ще дойдат. След повече от 10 минути празно говорене и молене на Румен Радев, ако случайно дойде моментът за даване на мандат, да им бъде предоставен на тях, Иванов отново захвана темата за отстраняване на прокуратурата.

Маджото от сега се издаде, че готвят нов „Костинброд“ и обяви предстоящия парламент за нелигитимен заради ЦИК. Основна цел на „ДеБъ“ било отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, без обаче да се знае защо. На самият Христо Иванов – Бойкикиев му отне повече от седмица да коментира шпионския скандал, но така и не осъди шпионите и Русия, която се рови в секретните документите на НАТО и страната ни.

Цялата му кариера била изградена на основата на това да направи реформа в прокуратурата и затова и направил партия, но не съжалява, че бил министър в кабинет на Бойко Борисов и ГЕРБ. Христо Иванов стигна още по-далеч като квалифицира изключително грозно всичките си опоненти, но се въздържа към Мая Манолова, явно готов да се коалира с нея и „мутрите“ й.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ