Колко богат беше собственикът на „Би Ти Ви“ – Петр Келнер

Петр Келнер

Според индекса на Блумбърг на милиардерите Bloomberg Billionaire’s Index, който класира 500-те най-богати хора в света, Петр Келнер има 15,7 млрд. долара. В този списък той е класиран на 123 място към днешна дата.

Според класацията на Форбс за 2020 г., той е на 68-о място, а към днешна дата притежава 17,5 млрд. долара.

С бизнес той започва да се занимава в ранните 1990 г. Започва като продава офис материали. После взема 1 млн. долара кредит и основава инвестиционния фонд PPF Group, с който участва в масовата приватизация с бонове. Богатството му започва да расте прогресивно.

Чешките медии преди години спорят дали той е най-богатият в държавата или Андрей Бабиш е по-богат от него. Надделява мнението, че Келнер е номер 1.

Той живее в резиденция недалеч от Прага, но има имоти в много страни по света. Има и самолет Боинг 737-700BBJ, който използва за бизнес. Има и един Gulfstream G500, с който започва да пътува по света.

Бизнесът му се простира в Чехия, Словакия, Полша, Унгария, Румъния, България, Украйна, Русия, Сърбия, Словения, Хърватия, Беларус и Казахстан.

„24 часа“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ