Борисов унищожи Мая: Една се молеше, а сега щяла да изчегърта ГЕРБ. Изчегъртай училищата, изчегъртай залите!

bb2759f552d98f03dfe7cf0fa5bf7738

Премиерът Бойко Борисов отново е на инспекция. Този път министър-председателят посети новата спортна зала в град Бяла, област Русе.

Заедно с него е и министърът на спорта Красен Кралев. Борисов заръча залата да се използва и от учениците.

Домакинът на многофункционалната зала разведе премиера и му показа както основната част, така и помощните помещения. Министър-председателят припомни, че в града първо са направени пожарната и училището, а сега и залата, която да се използва и като физкултурен салон.

„На колко места направихме храмове за първи път от 100 години насам. Тук, в Габрово, в центъра на Кърджали дори направихме“, добави Борисов.

„Направили сме много. Това, което е важно да се каже на хората тук, че „Хемус“ се строи на пълни обороти, а скоро започва и трасиране на отсечката на пътя Велико Търново-Русе“, уточни премиерът.

„До края на месеца ще минем 700 000 ваксинирани, убеден съм. Това означава към 1,5 млн. българи да са или ваксинирани, или да имат антитела. Май-юни ще минем през пандемията“, добави той.

„Поетапно започваме да разхлабваме мерките. Сутринта имахме съвещание. От понеделник тръгват детските градини и яслите. Училищата тръгват в момента, в който се върнат децата от ваканция. Отваряме и откритите площи на заведенията. На първо място в заповедта са театрите, филхармониите, галериите, музеите. Започваме поетапно – от 30%, през 50% и нататък. Отваряме фитнесите и СПА центровете. Зимните курорти работят на макс“, каза още Борисов.

По думите му това е оптималният вариант да се мине през пандемията. „Като ластик сме – отваряме, затваряме, отваряме, затваряме“, уточни министър-председателят.

Премиерът спомена и за фалшивите новини, с които ги заливат опонентите. „Нищо не са направили, но иначе да бърборят, нямат равни. Стигат до такива умозаключения, че някои хора в политиката ще се удивят. Сложили си програмата и чакат другите да ги подкрепят. Кой ще си даде партията, за да подкрепя такива глупости. Дори и да ги подкрепят, кой ще им прави кворума. По този начин заблуждават избирателите, че имат шанс. Нямат шанс. Нулев. Няма агенция, която да не дава разлики от 4-5-6% между ГЕРБ и останалите партии“, заяви той.

„Как ние не направихме за толкова години една агенция. Бъчварова имаше една, но тя отдавна я продаде и замина посланик“, добави Борисов.

„Отсега се готвят да кажат, че изборите са нечестни. Защото са бити, защото са победени. Защото нямат програма. Кой ще подкрепи програма, с която се увеличават данъците? Няма какво да покажат, затова ние само ще показваме“, заръча министър-председателят на кандидат-депутата от ГЕРБ Пламен Нунев и на Красен Кралев.

„Една госпожа се молеше – щяла да изчегърта ГЕРБ. Изчегъртай училищата, изчегъртай залите. Тяхната основна цел е да няма стабилност в държавата, да дестабилизират страната. Но това хубаво ли е за градовете, за общините, за селата?“, попита той.

„БСП се хвалеха, че имат президент, а той сам се издига, каза им, че си спечели избори без тях“, каза премиерът.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ