Красива социоложка съсипа Румен Радев: Циникът строи пропагандата си по модела на Путин

7 Dni Bulgaria02.04.2021
цветанка андреева

Вчера Радев направи не обръщение като президент към нацията, а откровена политическа пропаганда.

Това коментира политологът Цветанка Андреева по повод вчерашната реч на държавния глава Румен Радев.

„Накрая на кампанията той се появи не просто да критикува, а да внуши, че той е алтернативният път на криза, която неговата стратегия целеше да създаде. Циничното е, че докато България и света се борят с реалната Ковид-криза, Радев развива стратегия за възползване от пораженията й“, анализира Андреева.

„Преди месец започна с хибридни твърдения, че изборите ще бъдат фалшифицирани и завърши вчера с типичната руска пропагандна цел – да опише колко е зле България! Всички трябва да повярват в бедна и сломена България и неизменно следва руският извод, че това е така, откакто сме член на НАТО и ЕС. Радев прокарва руския интерес и пропаганда, чиято концепция е – демокрацията има алтернатива и тя е в авторитаризма, който контролира всички процеси и концентрира цялата власт. Радев не лекува проблемите на демокрацията ни, той иска властта в държавата. Той иска управление и нов модел и затова уронва смисъла на демокрацията като институции и практика. Така, както Путин стори с Русия. Радев призова народа да тегли чертата, но Радев може да тегли само чертата на демокрацията!“, допълва още политическият експерт.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ