Тя ги взриви: Бойко остава на власт, а не правителство на Радев, ако никой не състави кабинет

Бойко Борисов 9

Подозирам, че Трифонов ще продължи да пробва късмета си като единак. Той няма да иска да е ключът на уравнението сега, а по-скоро ще чака нов избор, който да е скоро. Това заяви политологът проф. Антоанета Христова.

Според Татяна Буруджиева уникалността, върху която акцентира „Има такъв народ“ ще продължи да бъде начин на поведение на партията. „Така те ще запазят доверието на избирателите си“, каза тя.

„Трифонов мълча само тези месеци, но той говори от 15 години. Това е дълго говорене, бих казала аз“, добави Буруджиева.

„Този парламент, който е съставен сега, е предварително изчерпан. Хората ще виждат как стърчи лепилото от лепенката. Ние сме в политическа криза с 3 служебни правителства и предсрочни избори. Тази политическа криза не свършва с тези избори“, смятат все пак политолозите.

„Съставянето на правителство е много важен момент. ГЕРБ все пак има много голяма разлика с останалите и това означава, че те реално нямат истински сериозен конкурент, а протестният вот е много разпилян“, заяви Буруджиева.

Тя хвърли истинска бомба с разкритието: Все пак преди да говорим, да четем законите. Ако нито една от партиите в новия парламент не състави кабинет, остава на власт правителството на Бойко Борисов в този му вариант. Изрично е описано в конституцията кога се съставя президентско правителство. Лепсата не реализиран мандат не е от тях, заяви Боруджиева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ