Лора Крумова ни разплака с думите си за Коритаров: Недостижим интелект!

Георги Коритаров

Георги Коритаров сам предложил на Силва Зурлева, легендарния шеф на Нова тв, да води предаване с Лора Крумова.

Младата журналистка първо отказала: “Не знам дали ще е добре за мен”. “Повярвай ми, добре ще е”, отговорила Зурлева.

Така се създава един от най-качествените журналистически екипи в телевизията, а между двамата се заражда вярно приятелство, укрепнало през годините. Ето как го помни Крумова:

Друг като него няма, той имаше мащаб на мисълта и недостижим интелект.

Златно време беше, когато бяхме в сутрешния блок “Здравей, България” на Нова тв, едно от най-хубавите в живота ми. Предаването беше комбинация от неговия опит, интелект, мащаб, а аз бях момиче, което се изграждаше като водещ.

Коритаров не беше телевизионер, но беше изключително силен в кратките разговори. Умееше бързо да стигне до сърцевината на темата и да притисне гостуващите политици. Политиката беше неговият специалитет и вероятно затова беше много ухажван от политиците за съвети. Когато започне да говори за конкретно актуално събитие, успяваше да стигне до зародиша му преди 20 години и с бързи преходи за 15 минути да ти разкаже същността му, това, което трябва да знаеш.

Като екип ни събра Валя Гиздарска и ни спои. Това, което внесе хармония между двама ни, беше чувството за хумор и разликата в поколенията. Карали сме се и в ефир, но партньорството ни се оказа симпатично за зрителите, а споровете ни продължаваха до момента, в който се разсмеем. Той имаше фантастично чувство за хумор.

Обичаше да ме изпитва в ефир. Веднъж ме попита: “Кой е маршал Петен?”. А аз му отговорих: “Кой е вокалистът на “Ю Ту”?”.

Винаги, когато съм оставала без работа, Коритаров ми се обаждаше, за да ми предложи място, казва още Лора Крумова.

Професионалните им пътища отдавна се разминаха, той имаше свое предаване в тв “Европа”, а журналистката днес е зам. главен редактор на “Шоуто на Николаос Цитиридис” по Би Ти Ви.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ