Бойко Борисов се оттегли

Бойко Борисов

Бойко Борисове се оттегли от парламента. Това е голямата новина от вчера, която не спира да се коментира и днес.

Оттеглянето му е само и единствено от Народното събрание, той няма да е депутат, това бе потвърдено днес и от „ЦИК“.

Борисов остава лидер на ГЕРБ и ще стяга редиците на Националното събрание на партията, което ще се проведе на 11-ти май. Тази година предстои втори избор, на който герберите ще се опитат да постигнат дубъл след победата, която записаха преди няколко дни.

На Националното събрание ще бъдат избрани нови зам.-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии.

Решението е било взето от Изпълнителната комисия.

От съобщението на ГЕРБ се разбира, че ще бъдат направени и промени в Устава на партията.

Промените в Изпълнителната комисия не са особена изненада. Вероятно с постовете си в нея ще се Красимир Велчев и Менда Стоянова, които дълги години бяха народни представители и част от ръководството на партията, но на последните избори не бяха издигнати за нов мандат в парламента и се оттеглиха от активната политика.

В момента в Изпълнителната комисия са още вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, депутатите Пламен Нунев, Цвета Караянчева, Даниела Дариткова, както и Тодор Тодоров – местен лидер в Силистра.

Зам.-председателите на ГЕРБ са двама – кметът на София Йорданка Фандъкова и този на Бургас Димитър Николов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ