2 700 000! Бойко Борисов зарадва България с отлична новина

7 Dni Bulgaria11.04.2021
бойко борисов

До май месец с ваксинирани 3 млн. души и оздравели ще имаме колективен имунитет, заяви премиерът Бойко Борисов по време на живо включване във фейсбук от село Тополово, където са отпуснати над 800 000 лева се изгражда многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Спортното съоръжение ще бъде използвано и като физкултурен салон на ОУ „Отец Паисий“.

Заедно с Борисов са спортният министър Красен Кралев и здравният проф. Костадин Ангелов.

Очакваме до средата на юни да получим 2 700 000 ваксини от „Пфайзер“, благодарение на ЕС и на това, че реагирахме навреме и твърдо, каза още Борисов.

Важно е да се знае какво сме договорили, за да не си приписват нашите заслуги, допълни той.

От ваксините на „Джонсън и Джонсън“ имаме договорени 2 млн. дози, другата седмица идват. Още не са на пазара, но и за тях се говорят неприятни неща вече. Търговската война тече с пълна сила. Цените на ваксините също се вдигат. Отсега в ЕС се правят договори за ваксини за 2022-23 г. за 900 млн. ваксини на цена от 19,5 евро. Грубо ще струват 18 млрд. евро, коментира Борисов.

След това премиерът посети Мулдавски Манастир „Света Петка Мулдавска“, където обяви, че са отпуснати 3 млн. лева за ремонтни дейности.

От манастира казаха, че благодарение на средствата се прави и водопровод, тъй като такъв до момента е нямало.

„Бойко Борисов не ни предаде и ние няма да го предадем“, благодарил владиката на премиера.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ