Вкусни и пухкави американски палачинки
Американски палачинки са онези малки и пухкави палачинки, които и на вид, и на вкус доста се различават от класическите палачинки приготвяни в България.
Те са много по-плътни и сочни и честно се сервират като висока апетитна кула от палачинки.
Американските палачинки са много по-лесни за приготвяне и по-подходящи за начинаещите готвачи, защото не се изискват никакви специални умения. Много симпатични, американските палачинки са идея за още един вариант за вкусна закуска, с която да зарадвате всички вкъщи.
Първата стъпка от рецептата за американски палачинки е изборът и подготовката на продуктите. Яйцата трябва да са на стайна температура, а брашното трябва да пресеете заедно с бакпулвера. Отделяте жълтъците от белтъците на яйцата и ги разбивате отделно.
Към разбитите жълтъци добавяте малко по малко брашното с бакпулвера, както и млякото до получаване на еднородна смес. Белтъците старателно разбивате със солта.
Месвате двете смеси, след което добавяте и намачкания с вилица или преса банан. Загрявате тиган, намазвате с малка част о маслото, след което изсипвате част от сместа за палачинки (с помощта на черпак например) и ги изпичате равномерно от двете страни до получаване на апетитен златист загар.
Сервирате малките симпатични американски палачинки с шоколад, мед или с любимото сладко, като сладко от ягоди например.