Финансови инспектори влязоха в Националната служба за охрана! Ето на какво се натъкнаха!

bad2054c83523d9c06a0c53a7ee7e9db.jpg-1000×563-

18 нарушения в Националната служба за охрана (НСО) е констатирала Агенцията за държавна финансова инспекция. Доклад с резултатите от проверката е предаден на Военно-окръжната прокуратура по повод проверката за злоупотреби в службата.

Проверката обхваща целия мандат на бившия началник на НСО Ангел Антонов, както и няколко месеца от мандата на предшественика му Тодор Коджейков. Показателно е, че постановлението на прокуратурата, с което е поискан докладът от АДФИ, е с дата 19 януари, а само десетина дена по-късно Антонов подаде оставка и с решение на правителството беше пратен за консул в Санкт Петербург.

От публични данни на АДФИ става ясно, че в службата са проверени всички обществени поръчки, както и изразходването на бюджета на службата в мандата на Антонов. Докладът е предаден на прокуратурата още през май месец, но до момента от държавното обвинение отказват да съобщят на какъв етап е разследването.

За периода от април 2014 до декември 2017 г. са проверени разходите за поддръжка на стопанството „Кричим“, Учебно-възстановителен комплекс „Язовир Искър“ и комплекс „Сандрово“, които са под юрисдикцията на НСО. Направена е пълна ревизия и на похарчените средства за услуги, доставка на стоки, строително-монтажни работи, изпълнението на плащанията по обществените поръчки и това дали е изпълнена нормативната база, която ги регулира. Проверени са също всички договори, „сключени извън приложното поле на ЗОП“, в това число наеми, ползване и тест-драйв на автомобили от автопарка на НСО.

Направена е също ревизия на платените пари за поддръжка на автомобилите на службата, разходите за гориво и за придобиване на дългосрочни материални активи, съобщиха за OFFNews от инспекцията.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ