Разсекретиха сценария за държавата, Радев предлага Бойко за премиер

Румен Радев

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов почти сигурно ще се откаже от мандат за съставяне на правителство.

Това съобщават от агенция „БЛИЦ“ позовавайки се на свои източници от партията на гологлавия шоумен.

В основата на решението на Трифонов е обстоятелството, че ако приеме да състави правителство с подкрепата на ГЕРБ, БСП или ДПС ще бъде атакуван от избирателите си, че не е спазил основното си предизборно обещание.

Второто му основание е, че партията му има само 51 народни представители и нейно правителство може да бъде свалено много лесно още при първия вот на недоверие.

Затова на Слави не му се рискува да стъпи накриво и ще откаже предложението да прави собствен кабинет, независимо от гарантираната подкрепа, която му обещаха трите големи политически партии.

Слави пред списанието на Любо Дилов: Доган е голям! Единствен! Харесвам Васил Божков

От сега е ясно, че парламентът няма да събере достатъчно гласове за правителство начело с бившия външен министър Даниел Митов.

Третият мандат ще бъде предоставен на БСП, но се очаква той да бъде отказан непосредствено след визитата на Корнелия Нинова на булевард „Дондуков“ 2.

Президентът Румен Радев си е отбелязал датата 11 юли за предсрочни избори. Преди вота, държавният глава ще определи служебен кабинет, за който негов кандидат като премиер е Бойко Рашков.

66-годишният дипломиран юрист (на снимката) беше директор на Националната следствена служба. През 2013 година той стана председател на Национално бюро за контрол на специални разузнавателни средства, а в момента е преподавател.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ