Бойко Рашков за думите си, че ще уволнява в „бТВ“: Просто съжалявам!

Бойко Рашков

„Съжалявам, просто съжалявам“, заяви в предаването „Алтернативата“ по TV1 служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по повод сутрешното му изказване, че веднага би „отстранил“ водещите на сутрешния блок на бТВ, ако е собственик на медията заради начина, по който са водили интервюто с него.

„Аз от 30 години и повече контактувам с журналисти, с които съм в много добри отношения. Винаги съм се отнасял с уважение към тази професия и винаги съм подхождал много отговорно, когато съм поканен да разглеждаме, да развием определена тема, която е от моя компетентност, но подобно отношение, на каквото се натъкнах вчера, никога досега не съм забелязвал и чувствал, това беше повече от обидно. Стори ми се, че това не е журналистика“, каза още Рашков пред водещата Светла Петрова.

Той очаквал „отсрещната страна да се държи уважително“, но за съжаление това не се получило.

„Все пак това ми беше първата медийна проява в качеството ми вицепремиер и министър на МВР. Съжалявам, просто съжалявам“, допълни Рашков.

По-рано през деня от bTV заявиха, че е „обезпокоително, че длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ