Даниел Митов: Твърденията за подслушване прилича на ченгеджийска операция

Даниел Митов

Най-вероятно лидерът на ГЕРБ Бойко Брисов ще участва на предсрочните избори, каза зам.-председателят на партията

„Всичко, което се говори до момента за подслушвания на политици ми прилича на ченгедийска операция и измама. За тези 2 седмици имаше време да се извадят доказателства и до ден днешен нямаме нито парченце доказателство, че нещата са верни.“ Това заяви в ефира на Би Ти Ви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Той поиска да се извадят доказателства възможно по-скоро по този скандал и да се посочат източниците на тази информация. ГЕРБ също много искала да се запознае с доказателствата.

„Някой им бил казал?! Нека кажат кои са им източниците. В България не могат да се унищожат следите. Винаги може да се докаже в ДАНС, издават се разрешения и в съда. За мен цялата тази история е измама. Не може Бойко Рашков да каже: „Ще изкарам доказателства, когато аз реша.“ Прехвърлят си топката с ген. Атанасов“, каза даниел Митов.

Той определи бавенето на доказателства по скандала като „институционална игра“ и предположи, че се печели време, за да се изфабрикуват някакви доказателства.

„В един момент служебното правителство ще получи обвинения за подобни неща, защото се руши доверието в институциите, каза още Митов и посочи, че с уволнението на Димитър Георгиев като шеф на ДАНС, службите са обезглавени.

„Служебният кабинет искаше да обезглави службите и успя. Президентът Радев до монента все още не е дал изявение по залавянето на руските шпионска мрежа. Има достатъчно история, че Радев не е отдаден на нашата евроатлантичекса интерация“, добави зам.-председателят на ГЕРБ.

„В момента действията на Руската федерация в целия западен свят е да се разрушават базисни принципи в демокрацията, от друга страна непрекъснато през корупцията превърната в оръжие, се опитват да корумпират определени хора, които могат да послужат за политическо влияние. Ние се опитваме да пресечем тези действия“, каза още Митов и добави, че според него лидерът на партията Бойко Борисов също ще участва на изборите и отноео ще е водач на листа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ