„ГЕРБ-СДС“ с №5 на изборите, БСП №4, ИТН №22, „Българските патриоти“ с №16

Избори

Централната избирателна комисия тегли жребия за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирали кандидатски листи, в бюлетината за предстоящия парламентарен вот на 11 юли.

Коалицията около Жан Виденов – „Ляв съюз за чиста и свята република“, дебютира на изборите с номер 17 в бюлетината. На ДПС се падна числото 7. Национално обединение на десницата – „КОД“, БЗНС и БДФ на бившия здравен министър Петър Москов е с номер 19.

„Пряка демокрация“ получи числото 14.

Коалицията „ГЕРБ-СДС“ се явява на изборите с номер 5, а номер 20 се падна на партия „Глас народен“.

Числото 8 пък се падна за „Изправи се! Мутри вън!“.

Коалиция „Движение „Заедно за промяна“ около бившия вицепремиер Александър Томов е с номер 1. На коалицията „Българските патриоти“ (ВМРО, Воля и НФСБ) изтеглиха числото 16.

Партия „Подем“ ще е с 12 в бюлетината.

Партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“ влиза в изборната надпреварата с номер 22. „България на труда и разума“ ще е с номер 10.

Числото 21 се падна на „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов, а на „БСП за България“ ще е с номер 4 в бюлетината.

ПП „МИР“ ще е с номер 9, а с партия „Свобода“ ще е с номер 2.

На партия „Бригада“ се падна чилслото 13. Под номер 15 се явява самостоятелно гражданската платформа на Васил Божков „Българско лято“ след като на миналите избори влезе в надпреварата с мандата на БНО.

Националистите от „Възраждане“ ще са с номер 11. „Партия на зелените“ влизат в изборната надпревара с номер 18. БНС „Нова демокрация“ ще е с номер 3 в бюлетината, докато „Демократична България“ ще разчитат на числото 23.

Бившият коалиционен партньор на патриотите – „Атака“, пък е с номер 6.

След жребия за номерата почнаха да теглят и номерата за изявите на формациите в БНТ и БНР.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ