Нови скандални разкрития за Лена и фалшивите подписи: Метаданни уличиха и Никола Минчев

лена бориславова

Журналистическо разследване на сайта „Бивол“ твърди, че Лена Бориславова от партия „Продължаваме промяната“ е фалшифицирала подписи и документи.

Според изнесените данни това се е случило през 2021 година, когато Кирил Петков трябва да стане министър на икономиката в служебен кабинет, но все още е член на Управителния съвет на неправителствена организация.

„Извадихме документи, които са с фалшиви подписи. Те са входирани с електронния подпис на Лена Бориславова. Бях изумен, когато видях, че пълномощното е за Лена Бориславова, с моето име и с моя изкопиран подпис“, заяви пред бТВ Атанас Русев от сдружението на „Да запазим Корал“.

Никога не сме говорили кога и как Кирил Петков ще напусне „Да запазим Корал“, каза Русев.

Първо Лена Бориславова не я познавам, не съм говорил с нея в лично качество или по телефона. Бях изненадан, че тя си е извадила пълномощно от мое име, за да се разпорежда с моето дружество, допълни той.

Кирил Петков е излязъл от сдружението с фалшиви документи, каза разследващият журналист Асен Йорданов.

Метаданните с уникален код показват съставителите – Лена Бориславова и Никола Минчев. Излизат точния час, минута и дата, както и данните на принтер, с който са обработени документите, допълни журналистът.

Според двамата сигналът до прокуратурата е от преди 10 месеца. И Кирил Петков, и Лена Бориславова не са били разпитани още по случая.

Русев разкри, че бившият депутат Александър Дунчев е бил заплашен с пистолет от НСО, докато е бил на среща с Петков и Бориславова по тема за горите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ