Извънредно! Проговарят шестима свидетели срещу Бенчо Бенчев! Скоро става ясно какво ще се случи с него!

Бенчо Бенчев

Арестуваният заедно с Митьо Очите мултимилионер Бенчо Бенчев е обект на разследване от Районната прокуратура в Бургас.  Магистратите ще изясняват дали Бенчев не е помогнал на несебърския бос да се укрие. За това умишлено престъпление в закона е предвидено до 5 години затвор, посочват от прокуратурата. Разследването срещу Бенчев се провежда от окръжния следствен отдел в Бургас.

По случая се провеждат разпити на свидетели, сред които са бившият депутат Несрин Узун, шофьорът на Бенчев Йовчо Домусчиев, 24-годишната любовница на Митьо Очите, още една жена и двама мъже, пише „Телеграф“.

Всичките седем човека са били заедно с несебърския наркобос в турския хотел и бяха предадени от турските власти на ГКПП Капитан Андреево преди три дни. Отделно Бенчев и Узун се разследват за участие в група за рекет, побой и палежи на Очите. По делото за укривателство са изискани официални документи ор Турция и Гърция, справки от ГКПП-тата, през които са минали.

Разследващите твърдят, че до момента безспорно са установили, че в четвъртък, часове след като е издадена европейската заповед за задържането на Желязков, Бенчев и шофьорът му Йовчо Домусчиев с луксозен микробус, собственост на бургаския общински съветник са взели Митьо Очите от хотела му в Солун, Гърция, и са отпътували.

Точно в 19,09 часа на 2 август тримата са преминали гръцко-турската граница при ГКПП Ипсала. През това време Узун е запазил три стаи в хотела на името на Бенчев и шофьора му. В едната стая се е настанил Очите с приятелката си Илина. В същото време съдът ще гледа днес мерките за неотклонение на петимата задържани от групата на Димитър Желязков – Очите. я. Апелативният специализиран съд ще гледа днес мерките за неотклонение на петимата от групата на Димитър Желязков – Митьо Очите за рекет и побои, задържани при специализираната операцията в Бургас и южното Черноморие преди седмица. Заседанието е насрочено за 10.00 часа в зала 4 на съда.

В събота специализираният наказателен съд ги остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Венцислав Христов, Радослав Николов, Йордан Въчев, Иван Найденов и Иван Пишиев, всички с адресна регистрация в Бургас, бяха задържани при акцията на 2 август, когато бяха арестувано общо 20 лица. И петимата са обвинени за участие в организирана престъпна група за палежи, рекет, побои, изнудване и наркотици, за чийто лидер е сочен Димитър Желязков-Очите. От всички с обвинения в неизвестност е само общинският съветник от Несебър Пейко Янков, за когото е издадена европейска заповед за арест.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ