Повече от 350 събития, вълнуващи преживявания и възможности за забавления ни обещават за Европейска столица на културата от фондация „Пловдив 2019“. Официалната програма ще бъде представена на 5 септември, няколко месеца преди откриването на първия по рода си форум в града на тепетата.

Част от инициативите, които ще продължат през цялата 2019-та година вече стартираха, градът посреща гости от различни краища на света, за да се запознаят с древната история и днешния облик на Пловдив, изтъкват организаторите. Официалното откриване е планирано за 12 януари догодина и според предварителните намерения на фондацията ще продължи три дни, пише marica.bg.

Сцена с невиждано големи размери ще бъде монтирана на бул. „Цар Борис III Обединител“ между южната страна на Тунела и Сточна гара, въпреки че през януари може да има виелици и лют студ. Подиумът ще се вдигне на високо, за да може повече зрители да видят как се изявяват певците, танцьорите и музикантите. По-малки сцени ще има и в шестте района на Пловдив, защото една от основните идеи на този форум е повече хора да се приобщят към културата.

Снимка: marica.bg