Радев и Доган уговориха новия кабинет с мандат на Слави, гласуваш за ИТН, ДБ и „мутрите“ – получаваш ДПС

Ахмед Доган

Стяга се възможно най-перверзната управляваща коалиция след изборите на 11 юли, донесоха няколко различни източници на колегите от „ПИК“ от „Дондуков“ и ДПС.

Правителство този път ще бъде предложено с мандата на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов. Очаква се да го подкрепят от „Демократична България“, „мутрите“ на Мая Манолова (ако успеят да добутат до НС) и…Движението за права и свободи.

„Подкрепата на ДПС вече е желана. Само БСП остава извън борда“, обясняват източниците ни.

Това се случвало по изричната воля на президента Радев, който ще бабува на новата Четворна коалиция. По оперативни данни Радев е стоплил отношенията си с Доган и Сараите. Те вече не искат оставката му и са склонни да участват в управление под негова егида.

„Доган подкрепя кабинет и получава неформално влияние в него. В замяна подсигурява гласовете си за Радев на президентските избори. Такава е комбинацията“, разкриват пред ПИК информирани от висшите етажи на властта.

ДПС, разбира се, няма да излъчи официално министри, а само ще даде „знакова подкрепа“. За това намекнаха последователно и лидерът на „Демократична България“ Атанас Атанасов, и Татяна Дончева от „мутрите“.

Не е ясно защо преди два месеца те категорично отричаха възможността за какъвто и да е съюз с Доган, а сега вече го признават като допустим и желан партньор.

„Гласуваш за Слави, Христо Иванов или Мая, а получаваш ДПС. Доста унизително за електората на тъй наречените партии от протеста, които уж протестираха срещу модела ГЕРБ – ДПС“, коментират експерти, които са наясно с настроенията на редовия електорат.

Твърди се, че Доган държал силовият министър Бойко Рашков да остане в кабинета, тъй като козирувал на тъй наречения „библиотекарски кръг“, близък до Сараите. Промените в службите за сигурност, извършени от Рашков, всъщност били изцяло бутафорни. Хора на ДПС се сменяли пак с хора та ДПС. Голямата промяна била „голяма подмяна“.

В цялата схема прецаканите били БСП и Корнелия Нинова. Целта на Радев била да отстрани Нинова от лидерския пост в левицата и да я смени с верен кадър от типа на Кирил Добрев.

„Никой не иска БСП и ГЕРБ“ – така формулират лозунга на новата Четворна коалиция политически наблюдатели


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ