Борисов: На 11 юли трябва да бием и веднага връщаме парите за “Хемус”

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ се срещна с протестиращи и поиска магистралата да се довърши

“Искаме си магистралата!” С тези думи протестиращи жители от Шумен, Търговище и околни населени места посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на пътен възел “Белокопитово”.

Десетки държаха плакати с надпис “АМ “Хемус” е важна за Търговище”, а Борисов се срещна и с работниците, които строят магистралата.

“Завиждат, че

нещо правиш

В България е така, ако нещо правиш, искат да сложат чатала на врата”, казаха му строителите и заявиха, че досега им се е плащало редовно.

“На 1 юли щеше да стане. Какво не им харесва? За бизнеса добре, за туризма и за спокойствието на хората е добре. Колко завода се направиха! Работа се създаде”, каза Бойко Борисов пред десетките хора. “На 11 юли трябва да бием и първото нещо, което ще направим, е да върнем парите за построяването на “Хемус”. 1,3 млрд. лв. за “Хемус” за 150 км ги сложихме на отделна сметка в БНБ. Изработваш си, даваш фактурата и вие си вземате заплатите. Но вчера ги изтеглиха. А всичко беше от А до Я разчертано”, добави лидерът на ГЕРБ.

Той цитира финансовия министър Асен Василев, според когото магистрала “Хемус” не е проект, който “попада в обхвата на спешност”.

“Кое не е спешно, като 1974 г. Тодор Живков прави първа копка и си я прави до Правец. До 2024 г. ние искахме да е готова изцяло. Сега това ще стои като паметник, докато не се разруши. На инат, че сме го направили ние”, каза Борисов.

Освен че няма да се завърши магистралата, няма да стане ясно къде ще отидат парите, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. “На 11 гласувате. Бием ги. Гоним Радев и приключваме с четвъртата криза. Това е единственото решение”, каза той пред събралите се и предупреди, че в противен случай ще стане по-лошо. Той прогнозира да дойде коалиционно правителство от много партии и предупреди, че ще се извършват много кражби.

“Накрая пак ние

ще дойдем, но

няма да ги

има парите”, заяви Борисов и добави: “Умолявам ги заради хората, заради бизнеса да я донаправят АМ “Хемус”. Умолявам ги!”.

Борисов обясни, че вече 17 членки на ЕС са взели милиарди от плановете им за възстановяване, а този на България все още не е представен пред евроинституциите.

Служебното правителство се опитва да сплаши избирателите, предупреди Борисов и посочи, че кметове на ГЕРБ са привиквани в полицията, за да се предупреждават да не се явяват на избори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ