Корнелия Нинова захапа Слави на Бузлуджа: Внимавайте промяната да не стане подмяна

Корнелия Нинова

Ние искаме промяна, а не подмяна, заяви от Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя предупреди промяната да не се превърне в подмяна „с чалга концерт, обвит в целофан“.

Нашата кауза е справедливост, солидарност, мир и равенство!, започна словото си на Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Социалистите отбелязват 130-годишнината на партията си на Бузлуджа. Най-младият социалист, който се качи на сцената бе четиримесечното внуче на Румен Овчаров. Детето бе в ръцете на майка си Теодора, кандидат-депутат от София.

Симпатизантка на БСП поднесе пита на Нинова. Възрожденски и бунтовнически песни огласяха Бузлуджа, а водачът на концерта бе в червена гвардейска униформа, съобщава радио „Фокус“.

Нинова риторично попита: „Къде бяха новите проекти, когато нас българските социалисти ни преследваха, уволняваха, гонеха само защото мислим различно и сме социалисти? Къде бяха, когато нас от трибуната на българския парламент в 21 век ни пращаха в Сибир? Къде бяха, когато, застанали до хората, да браним техния поминък и животни в Странджа, ни обявиха за заплаха на националната сигурност?“

„Няма да позволим да се подменя истината. Истината за нашите усилия, последователност, принципност, като опозиция и алтернатива. Другари, днес бивши социалисти, за които всички тук сте тичали години наред, работили години наред, се отричат от нас. Днес внуци на комунисти и деца на социалисти, се отричат от биографиите си, от семействата си с една цел – власт. Нека не позволяваме тези малки проекти да се катерят на раменете на БСП, за да изглеждат великани, защото сме се нагледали на партии едномандатки!“, каза Нинова. Словото й бе съпроводено от бурни аплодисменти.

Ние искаме истинска промяна и не ви я предлагаме като чалга концерт, а като план за бъдещето на България, каза още лидерът на БСП.

Тя подчерта, че социалистите не искат такъв нов проект на стария модел, облечен в целуфан и вързан с хубава панделка.

„Ние искаме истинска промяна. И не ви я предлагаме като концерт на чалга или патриотични песни, а като план за бъдещето на България, защото знаем какво трябва да направим, защото можем да го направим, защото искаме правова държава, в която всички са равни пред закона, а не богатите по-равни от бедните. Искаме справедливост за извършени престъпления, защото искаме социална държава и я виждаме простичко. Искаме да има български народ и да не изчезнем в демографска катастрофа. Този народ да бъде образован и здрав, да има достойна работа и да получава достойна заплата и пенсии, да диша чист въздух, да яде чиста земя и да ходи по българската земя, която да ни храни. Това е нашият план за България“, завърши емоционално лидерът на БСП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ