Премиерът взел акъла на работници, яко им се накарал заради…

1

Премиерът «се накарал» на работници и фирми заради забавянето на работата по проекта за новия бул. «Левски». Това обяви самият той след инспекция на строителните дейности. Борисов обаче уточни, че по-важно е качеството на изпълнение, макар и да се допуска закъснение. Той припомни, че се подменя и подземната инфраструктура.

Това е най-големият инфраструктурен проект в града, като за изграждането на новото трасе от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“ правителството отпусна 80,5 млн. лв. Други 4,5 млн. лв., осигурени от държавата, са за пробива на бул. „Сливница“, като с реализирането на проекта ще бъде осигурен бърз достъп до автомагистрала „Хемус“. Ремонтът на съществуващата част от булеварда се финансира по ОП „Региони в растеж“.

След завършване на булевард „Васил Левски“ ефектът ще бъде облекчаване на движението в града, намаляване на задръстванията, извеждане на трафика извън централната градска зона, както и бърза връзка от летището към курортите.

Предстои и изгръждане на нов паркинг в района на музея „Владислав Варненчик”, добави премиерът.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ