Николай Василев: Бях готов да оглавя най-модерния и реформаторски кабинет от българския преход

Николай Василев

ПП „Има такъв народ“ и предложеният от Слави Трифонов за поста министър-председател в проектокабинета Николай Василев дават съвместна пресконфереция в БТА.

Както е известно, проектокабинетът, заявен от Слави Трифонов, предизвика политически сътресения в страната, след като обяви, че няма да търси коалиция с никоя от другите партии и възнамерява ИТН да управлява самостоятелно страната.

Номинацията за премиер в лицето на Николай Василев пък срещна бурна съпротива сред партиите, които дори изхазаха хипотези, че Василев е всъщност предложение на ДПС, а не на Трифонов.

За да свали политическото напрежение, лидерът на ИТН обяви вчера чрез публикация във Фейсбук, че оттегля кандитадурата на Николай Василев и допълни, че проектокабинетът му ще бъде „ревизиран“.

„Най-напред искам да благодаря на ИТН, на ръководството на партията и нейния лидер Слави Трифонов за голямото доверие заради номинацията ми за премиер. През последните два месеца имах възможност да опозная по-отблизо Слави и партията, което беше доста полезно и положително, тъй като се запознах с големи професионалисти“, каза в началото Николай Василев.

Искам да благодаря и на многото хора, които ме подкрепиха през медиите, макар че освен мен, няма нищо друго общо с НДСВ. Имах възможност да комуникирам и да опозная по-отблизо другите 17 кандитати за министри. Надявам се този проект да не е завършил за повечето от тях. Ако бяхме получили подкрепа, това щеше да е най-модерният и реформаторски кабинет през българския преход. Щяхме да предложим честно и прозрачно управление, правителство с ДНК за бъдещето, допълни Василев.

,,Българското общество се убеди, че нашата нация има почтени хора и добри професионалисти. Следвах тактиката на ИТН и досега не съм имал възможност да говоря с вас, затова днес реших да не се крия и да отговоря на всичките ви въпроси“, каза още той.

,,Срещу мен се насочиха доста цунамита, които се неутрализираха взаимно. Не смятам, че съм пострадал от тези атаки. Атаките срещу мен за Булгартабак бяха 100 пъти по-силни“, заяви Василев и подчерта, че не се чувства обиден от факта, че е бил част от НДСВ.

„Новини.бг“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ