Тошко Йорданов: Този парламент е по-близко до реалността от миналия

Тошко Йорданов

Този парламент, който нареди българският народ, е по-различен от предишния, по-близко е до реалността. Самият факт, че тук присъства Министерският съвет означава, че не се срамуват да застанат пред нас. Всички знаем резулатите от изборите, знаем и какво ще направим като политическа сила. Когато президентът Радев даде мандат, ще предложим кабинет и ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат. Това заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на ПП „Има такъв народ“ Тошко Йорданов при официалното откриване на новото 46-о Народно събрание.

,,По отношение на разговорите не мисля, че имаме основни различия с повечето политически партии нито по темата с правосъдната реформа, нито по темата с главния прокурор, нито по темата с унизителните пенсии“, допълни Йорданов.

В следващите 14-15 дни, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата са верни, би трябвало да има правителство, което да довърши работата на служебния кабинет. Ако няма, вероятността за нови избори е голяма. Тази отговорност е наша, на по-голямата част от депутатите тук.

Така че след около две седмици ще стане ясно дали можем да работим заедно за нещата, които сме декларирали, че искаме да направим, или ще ходим на избори, в което няма нищо неправилно или недемократично в тази посока, завърши Тошко Йорданов от ИТН.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ