Десислава Атанасова алармира от трибуната: Заплашват ни кабинети като на Беров и Орешарски

Десислава Атанасова, Красен Кралев

Предсрочните избори на 11 юли не излъчиха победител, въпреки това честито на първите. Изборите се проведоха при явен натиск срещу членове и симпатизанти на ГЕРБ. Свидетели сме на блокаж на цели системи във времена на здравни, икономически и всякакви предизвикателства, заяви шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Нашият опонент няма да са управляващите партии, а хаосът и безидейността в държавата, заяви тя.

Нужно е прекратяване на войната между институциите и постигане на национално единство, добави Атанасова.

Загрижени сме, че в приоритетите на ИТН не видяхме адресирано нито едно от тези предизвикателства. Колегите от формацията на Станислав Трифонов дори бяха забравили да споменат тези проблеми, заяви шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Сложната задача, поставена от обществото пред политиците, няма да бъде решена и в това 46-о народно събрание. След провала на предния парламент да излъчи управление, сме изправени пред опасността България да се управлява от мнозинства по интереси като правителствата на Беров и Орешарски, заяви още Атанасова.

Беше провалена ваксинацията, а най-тежките удари нанесохте на здравната система, обвини тя служебното правителство. Вместо подготовката на болниците да бъде продължена, вие рушите и уволнявате хора в най-важните болници, добави тя по адрес на кабинета.

От ГЕРБ-СДС сме готови да положим усилия за възстановяване на изгорените мостове. Декларираме това, не защото чакаме покана за управление, а защото сме уедени във важността на диалога. В една система основана на плурализъм, всеки има право на различия, но задача за нас е да разберем всички гледни точки и да намерим пресечни линии между тях, каза още Атанасова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ