Рецепта за вечеря: Ароматна зеленчукова яхния с гъби

Кухня

Необходими продукти:

гъби – 500 г

тиквички – 4 бр.

моркови – 5 бр.

лук – 3 бр.

зелен фасул – 500 г

магданоз – 1/2 връзка

риган – 1 с.л.

градински чай – 1 с.л.

вино – 1 ч.ч.

червен пипер – 3 с.л.

сол

олио

Начин на приготвяне:
Гъбите се измиват много добре, като пънчетата се почистват, без да се премахват. Тиквичките се измиват, почистват се от връхчетата и дръжките и се нарязват на едро. Лукът се почиства и нарязва на едро. Зеленият фасул се измива и почиства. Нарязва се на дребно. Морковите се измиват и обелват. Нарязват се на кръгчета.

В глинена тенджера се нареждат най-отдолу лукът. След него са слагат морковите, след това тиквичките, зеленият фасул и най-отгоре се нареждат гъбите. Във виното се разбърква риганът и градинският чай, след което зеленчуците се поливат с виното. Прибавя се сол и червен пипер. Зеленчуците се заливат с олио и вода до половината на зеленчуците.

Вкусната яхния се пече се под капак 60 мин във фурна на 200 °C, след което капакът се премахва и се прибавя ситно нарязаният магданоз. Постната яхния се пече без капак 40 мин на 200 °C на долен реотан, пише Actualno.com.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ