КАТ до всички шофьори: Ние знаем тайната Ви

КАТ

И тази година от Пътната полиция отчитат увеличаване на случаите на нерегламентираните състезания с мотори през лятото. Местата за гонките са известни на органите на реда и са обект на целенасочен контрол, каза за „Хоризонт“ инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция Национална полиция.

„Лятото традиционно те се увеличават, но целенасочени операции правим всяка вечер – през нощта до ранните часове се извършват операциите. Сборните пунктове са ни много добре известни в цялата страна, в големите градове, но те и мотористите знаят за това нещо, и се въздържат повече от такива действия“, каза Близнаков.

От началото на годината до сега са станали 233 произшествия, в които са участвали мотопеди и мотоциклети, каза още Близнаков. Загинали са 16 души и са ранени 195.

От направените проверки на водачи на мотори при 9 от случаите е установена и употреба на алкохол и наркотици.

При концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила водачът се задържа на място и се образува досъдебно производство. Възможно е и да бъде осъден, съобщават още от Пътната полиция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ