ГЕРБ-СДС иска спешни промени в Изборния кодекс

Десислава Атанасова

ГЕРБ-СДС внася спешен законопроект за изменения в Изборния кодекс с оглед ситуацията, която се създаде в Народното събрание с раздора между Има такъв народ и потенциално подкрепящите техен кабинет Демократична България и Изправи се БГ! Ние идваме! Това обяви на трибунка Радослав Чолаков от ГЕРБ-СДС, предаде репортер на Novini.bg

Бившите управляващи настояват в изборните секции да има както машини, така и хартиени бюлетини и хората да имат право на избор. Аргументът е „ча да се спре този спад на активността, на което бяхме свидетели при предишните избори“.

ГЕРБ-СДС иска да е ясно кой обслужва машините в чужбина и кой брои резултатите.

„Българската държава да притежава машините и софтуера, за да няма усещане у българските граждани, че частна фирма брои гласовете и прави избори“, посочи още Чолаков.

Ива Митева: Въвеждането на машинното гласуване беше абсолютно правилен ход

ГЕРБ-СДС са категорично за това да има броене на всички контролни разписки.

Междувременно ГЕРБ-СДС иска временна анкетна комисия, която да установи дали е извършено незаконно строителство в местността „Буджака“ край Созопол.

„Искаме комисията да установи кое правителство и кога променя защитената територия там и позволява да се застроява местността, като така се нанасят непоправи щети на околната среда“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ