„24 часа“ гърми: 101 депутати на БСП и Слави са зад нов кабинет, Бойко помага като напуска парламента

7 Dni Bulgaria01.08.2021
Бойко Борисов

Със сигурната подкрепа само на 101 депутати от “Има такъв народ” и БСП ще бъде внесено в парламента предложението за ново правителство. То обаче ще бъде одобрено благодарение на ГЕРБ, чиито 63-ма народни представители няма да са в залата. Така за избирането на правителство ще са нужни едва 89 гласа вместо обичайните 121.

Предложение депутатите от ГЕРБ да не влизат в залата при избирането на правителство отправи в събота лидерът на партията Бойко Борисов. Този път думите му били напълно сериозни, твърдят негови съпартийци. Така едновременно ГЕРБ няма да подкрепи кабинета на “Има такъв народ”, но и ще направи възможно избирането му без подкрепа от всички партии, с които хората на Слави Трифонов преговарят.

Слави да не е бил пак Тошко с патерицата? Такова съобщение в неделя вечер…

Четворен съюз на ИТН с “Демократична България”, “Изправи се БГ! Ние идваме” и БСП остава невъзможен за постигане и след представянето на окончателната кандидатура за министър-председател на партията на Трифонов – Пламен Николов. В петък той получи мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев и обяви пет приоритета, по които ще търси подкрепа от другите три партии.

24 ЧАСА



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ