Проваленият премиер на Радев отвори война на Слави Трифонов: Кой ти определя постовете?

7 Dni Bulgaria04.08.2021
Стефан Янев

Искам да отбележа, че усещането е, че демократичните процеси не протичат по обичайната си политическа логика. По мое мнение гражданите имат право да знаят отговорите на няколко много важни въпроса. На първо място – кой определя приоритетите? Кой определя постовете в потенциалния нов кабинет в процеса на неговото сформиране?

Тези остри думи отправи служебният премиер Стефан Янев преди заседанието на кабинета. Товя е изумителна наглост, като се има предвид, че думите излизат от устата на предводител на едно от най-мракобесните правителства в българската история! Интересно само зад тази атака дали стои самият президент Радев.

Според дружката на Румен Радев гражданите трябва да знаят и как се водят преговорите за подкрепа. И как те ще доведат до стабилно парламентарно мнозинство.

Янев бе категоричен, че е  важно връзката между политическото представителство и гражданите да е ясна и ефективна. Политическото говорене е онзи предсказуем и необходим елемент, който ако не е устойчив, се наказва от избирателите, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ