Родителите на Слави Трифонов се разведоха! И той остана при татко Ахмед

7 Dni Bulgaria08.08.2021
Ахмед Доган, Слави Трифонов

ТИТАНОМАХИЯ

Пред телевизия СКАТ днес споделих следните размишления за актуалната обстановка:

# Навлизаме във втората фаза от държавния преврат на Румен Радев.

Радев с логистично-финансовата помощ на Васил Божков и Иво Прокопиев свали ГЕРБ и разклати демократичните устои; сега се мъчи да установи едноличен режим от безпартиен тип – някаква уродлива амалгама между царизъм и сталинизъм, нещо като нищо на света.

# Радев се изживява като цар Борис Трети след Деветнадесетомайския преврат 1934 г. Пропагандната му машина внушава тезата, че партиите са опасни за демокрацията, създават хаос с безпринципните си договорки, а истината е, че хаосът беше създаден именно от президента.

“Заклел съм се завинаги да скъсам с най-опасния враг – партиите. Смятам, че за българските условия едно управление от министри-чиновници, допълнено от парламент, който да гласува законите и бюджета, без да се намесва в управлението, е най-подходящо. Не мога да се съглася парламентът да вдига и сваля министрите си”, казва Борис пред съветника си Лулчев.

# Да ви напомня на нещо и някого? Сега се опитват да ни убедят, че служебното правителство е панацея, из него кръжат ангели небесни, блюстители на нравствеността, а то се къпе във всенародна любов. За какво да ги махаме тия великолепни креатури на божеството от “Дондуков” 2 и да ги сменяме с клиентелистите от партийните централи, които при всички случаи са тъждествени на корупция…

Да, но и най-порочната партийна система е по-добра от най-добрия авторитаризъм. Не сме си научили уроците по история и цял живот патим от това.

# Радев трескаво бламира и дискредитира “Има такъв народ” на Слави Трифонов, за да узакони служебния кабинет като редовен, като функция на абсолютната си власт. А пътят на Радев към абсолютната власт минава през главата на Слави Трифонов.

И тогава парламентът наистина вече ще бъде просто декор на Министерския съвет, а той безропотно ще разписва и верифицира указите на президента. Но правителството не може да влезе в ролята на нотариус, нали?

# Радев върви по стъпките на късния цар Борис, пропагандата модифицира и същински култ към личността му, но за разлика от Борис той не разполага с опитни и доблестни офицери-патриоти, които интелигентно да налагат волята му. Царската армия е заместена от бивши ченгета с енкаведейско мислене. Тип Бойко Рашков.

Те боравят с примитивните методи на сталинизма: репресират политическия опонент, бъркат се в съдебната система, активират всички хладни оръжия на инсинуацията и клеветата.

# На Радев му се иска да е цар Борис, но приключва като карикатурен ерзац на Вълко Червенков. Следващата крачка вероятно е да основе своя партия – партия “служебно правителство” с лидер премиера-слънце Стефан Янев. Чиято първа грижа бе да уреди двете си деца на високоплатена държавна работа в БЕХ и “Булгаргаз”. Такъв е моралът на тези типове.

# Партията “служебно правителство” ще е първата партия в света, съединяваща неолиберали като Киро Харварда и необолшевики като Рашков и Янаки Стоилов.

# Повтарям, че свръхидеята на президента за авторитарна република ще се сбъдне, само ако бъде “изчегъртан” Слави Трифонов. Горкият наивник – който щеше да “чегърта ГЕРБ”, набързо попадна в ролята на жертва. Народът го е казал най-мъдро: който копае гроб другиму, сам пада в него.

# Драмата на Слави Трифонов е, че има двама бащи в политиката – Румен Радев и Ахмед Доган. Те го създадоха в неистовия си стремеж да съборят Бойко Борисов, като му противопоставят негов огледален образ (тъй като Трифонов е семантичен близнак на Борисов в политиката).

Радев и Доган обаче се изпокараха, разтуриха семейния съюз (създаден по нормите на Истанбулската конвенция) и Слави вече е дете на разведени родители. Той направи своя избор, предпочете да остане при татко Ахмед и сега гневът на родител №2 е лют, величав. Свидетели сме на истинска кървава титаномахия от древногръцкия епос с непредвидими последици за държавата.

Залогът е демокрацията, нормалността, системният път на България към по-добро бъдеще за децата ни. Днешната игра на тронове е уродлива, а първоизточникът на злото е с адрес „Дондуков“ 2.

НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ, собственик ан агенция ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ