1047 болни за 24 часа! През август! Мангърка, къде си, нали вирусът изчезваше лятото!?

7 Dni Bulgaria14.08.2021
Венцислав Мутафчийски

За последните 24 часа новите случаи на COVID-19 са 1047. За горещ месец като август това е прецедент (напомням само думите на Мангърката, че вирусът изчезвал лятото). Миналата година на същата дата са били едва 147.

Покрай това се сетих колко хули беше отнесъл генерал Мутафчийски за репликата „яко ще се мре“ в интервюто му с Бенатова. Впрочем, за кое не се оказа прав Мутафчийски? За общия брой починали, за мястото на България по смъртност? Толкова, че даже ваканцуващият ревизионист-антиваксър Стойчо Кацаров правеше анализ на същата тази смърност.

Четвъртата вълна е факт. Историческата аналогия, ако може да се използва такава, показва, че по време на пандемията от испански грип, именно четвъртата и последна вълна за онази пандемия е била не толкова заразна, но много по-смъртоносна от останалите. Дано бъдещето не потвърди историческия опит за смъртност в текущата ситуация.

И, да, ваксинирайте се.

От Фейсбук профила на юриста Димитър Стоянов



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ