Лъчезар Иванов: Нямам притеснение от разследване, готов съм да съдействам

Лъчезар Иванов

Без притеснения и готовност за пълно съдействие реагира депутатът Лъчезар Иванов на новината, че специализираната прокуратура е образувала разследване срещу него за пране на пари. Самият той научил от медиите, че е започнало такова разследване.

„За да има пране на пари трябва да има престъпна дейност, а аз няма откакво да се притеснявам. Това е един проект за имуномодулатор. Доста други хора трябва да бъдат разследвани за финансови злоупотреби“, каза Иванов и добави, че не е викан на разпит. Единствено е ходил до антикорупционната комисия, за да предаде сам всички нужни документи.

„Представил съм абсолютно всички документи. Единствено не съм им предоставил договора за конфиденциалност, но това няма значение. Всичко е прозрачно и всяка стъпка, която съм направил е видима и аз съм я обявил в публичните регистри“, каза още депутатът от ГЕРБ.

Припомняме, че преди около месец „Свободна Европа“ съобщи, че спецслужбите разследвали Лъчезар Иванов за внушителна печалба от консултантската му дейност за американската компания, разработваща лекарства, Enzolytics. Вместо с пари обаче от компанията му заплащали с акции, които преди 3 години били много под 1 цент, а цената им рязко се повишила в началото на тази година. Част от тях Иванов продал на
фондовата борса в Ню Йорк.

Тогава пред „24 часа“ той обясни, че работата му като консултант е довела до това за пръв път България да започне производство на биологичен препарат оригинал, който да се прави в Радомир.

„От мига, в който съм придобил акциите си, аз съм си ги вписал надлежно в декларациите, които попълвам към КОМПИ и вероятно след като те са видяли декларацията, защото моите декларации са много ясни и последователни в последните 16 г. Там няма нещо, което да не е попълвано. При влизане“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ