Рашков и Енчо Мирчев надминаха себе си, скандално назначение вдигна държавата на крак

Бойко Рашков

Поредното шокиращо скандално назначение осъществи тандема Бойко Рашков – Енчо Мирчев в МВР. Енчо Мирчев е заместник министър на МВР в служебния кабинет, за който лично отговорен е Румен Радев.

Ето кого назначиха за зам-шеф на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Драгоман!

Инспектор Димитър Емилов Димитров от граничен контролно-пропускателен пункт Аерогара София бе един от задържаните и главен организатор на канал за трафик на граждани на Пакистан и Бангладеш през ГКПП Аерогара София през юни 2017 г., като беше задържан в следствения арест за около 10 месеца.

Същият Димитър Димитров тогава беше на длъжност началник на смяна.

Към настоящият момент е подсъдим по делото, което още не е приключило на първа инстанция.

Съучастничка в трафика му е подчинената в смяната му – инспектор Елена Милтенова, която е племенничка на Енчо Мирчев – заместник-министър на Бойко Рашков.

Същата отърва ареста през 2017 г., защото показа медицински документи, че е бременна.

Преди около седмица, със заповед на Бойко Рашков, Димитър Димитров е временно преназначен на длъжност зам. директор на РДГП-Драгоман, от което всички са в шок.

Представете си подсъдим, който е проснат на асфалта при операция на Вътрешна сигурност, е назначен от служебното правителство на Румен Радев на комисарска длъжност в Гранична полиция с протекциите на Енчо Мирчев.

Впрочем, именно благодарение на същият зам-министър Енчо Мирчев цъфна като шеф на ОД на МВР – Варна и „Пингвина“/ „Чесъна“ Атанас Михов – бивш началник на Първо РУП – Варна. Назначен от Рашков.

За Атанас Михов лобира бившият шеф на ОД на МВР – Варна и бивш началник на Първо РУП – Варна – Емил Петров, който в момента е в частния бизнес. С какво толкова му е важен „Пингвина“ за частния бизнес, можем само да гадаем.

Енчо Мирчев е топлата връзка на Емил Петров към висините на МВР на служебното правителство на Радев. И благодарение на тия двамцата – единият зам-министър, другият – частен бизнесмен Варна се сдоби с шеф на ОД на МВР – с „Пингвина“. Понеже според Емил Петров „ставал“. Точно заради това съмнително като морал „кадруване“ други стойностни кандидатури изгоряха.

Впрочем, и по изборите, и сега „Пингвина“ във Варна си бърка в носа, какво остава пък за скандала в Драгоман.

Те това е „новия морал“ на льотчик и компания.

Afera.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ