Мин. Кацаров: Българи имам горещи новини за мерките

Мин. Стойчо Кацаров

Аз съм изумен от реакцията на някой политици и общественици. Искам да отправя призив четете, преди да говорите. Това заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров на извънреден брифинг.

От началото на пандемията заведенията работят на 50%. Със заповедта, която издадох вчера, дадох възможност да работят на 100%. Чувам отсреща за ограничения. Моля ви се, никакви ограничения, не са направени, точно обратното.

Добре, напишете, че не искате да работите на 100% и аз ще отменя веднага заповедта. По отношение на въвеждането на нови мерки, Кацаров заяви:

Правим всичко възможно, следим ситуацията буквално по часове, за да отложим въвеждането на мерките, така че да не увредим хората и така че да не поставим в риск живота и здравето на заразените в момента.

Засега твърдя, че се справяме добре. Ако лидерите на различни политически сили казват на бялото-черно и общественици протестират, няма да се разберем.

Моля всички да бъдат отговорни, както сте критични към нас, бъдете критични и към тези, чието мнение се чува, но не са министри на здравеопазването.

Същественото в момента е друго, не се налагат ограничителни мерки“, посочи Кацаров.

По думите му ще се прилагат мерките от плана избирателно, следейки ситуацията. Когато се наложат мерки и те са с ограничения, те ще се налагат с отсрочване.

Включително на хората, които искат да протестират, трябва да защитим и техния живот. Могат да бъдат въвеждани и регионални мерки или разхлабени. Няма такава област, която да е въвела по-строги ограничения. В момента това не се налага“, заяви Кацаров.

Мерките не се налагат по браншове, те се налагат в зависимост от епидемичния риск. Това е водещото, не кой с какво се занимава“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ