Президентът Румен Радев ще уважи празника на военноморските сили във Варна!

румен радев

Президентът Румен Радев ще вземе участие в отбелязването на 139-та годишнна от създаването на Военноморските сили.

В 9 часа на Морска гара-Варна ще се състои ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите на ВМС и ритуал по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето Военноморско училище „Никола Вапцаров“.

Президентът Радев ще наблюдава от борда на фрегатата „Дръзки“ демонстрации на елементи от операция по морска сигурност, а в 11 ще открие паметна плоча,поставена от организацията на българските евреи „Шалом“ в знак на признателност към варненската общественост и българските моряци.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев отправи поздрав към личния състав на ВМС в ефира на БНР по повод празника. „Пред флота винаги е имало хоризонти и от нас зависи дали тези хоризонти ще са светли. Нека да вдигнем глави и да се радваме на това, че Господ ни е създал в тази красива страна. Поели сме дълг да я защитаваме, поели сме гордия дълг на моряка. Той може да е труден, но е винаги славен“, заяви Петев.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ