Лаура Кьовеши показа „червен картон“ на Хаджигенов и Чобанов

адв. Николай Хаджигенов

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши демонстративно е показала „червен картон“ на Николай Хаджигенов и Атанас Чобанов. За това информира самият Чобанов в публикация в профила си във фейсбук.

При изслушването си в Народното събрание миналата седмица служебно назначеният вътрешен министър Бойко Рашков арогантно се нахвърли върху български делегиран прокурор в Европейската прокуратура.

Рашков направи внушението, че прокурор Вероника Трифонова била одобрена от Колежа на европейските прокурори в Люксембург, защото била прекратила производството за полицейско насилие над протестиращи.

Трифонова незабавно реагира и опроверга невярната манипулация на Рашков. Така се разбра, че самите пострадали са отказали да подадат сигнал срещу полицаите. Причината – адвокатът им – Николай Хаджигенов ги посъветвал да не съдействат на разследването.

За да излезе от ситуация, Хаджигенов обяви, че щял да сезира лично Лаура Кьовеши за решението на прокурор Трифонова. А Атанас Чобанов питал пресслужбата на Европейската прокуратура, защото според псевдожурналиста българският магистрат бил извършил престъпление срещу правосъдието.

Отговорът на европрокуратурата не закъснял – оттам изобщо не се трогнали на поредните пасквили по адрес на български държавни обвинители, фабрикувани от Хаджигенов и Чобанов. От институцията в Люксембург отказали да коментират фалшивите манипулации на протестъра-депутат Хаджигенов и псевдо журналиста Чобанов.

Действията на Хаджигенов и Чобанов разкриват за пореден път механизма за фабрикуване на пасквили срещу български институции и легитимните им ръководители, както и свързаността между определени партии и сайтове за фалшиви новини. Този път обаче дуото Хаджигенов-Чобанов бе попарено, при това от институцията на Кьовеши, която толкова упорито промотираха.

Двамата явно са забравили какво каза първият европейски главен прокурор при нейната визита в България преди два месеца. „Ще обявя публично всеки опит за натиск над европейски прокурор“, каза тогава Лаура Кьовеши. За ужас на Хаджигенов и Чобанов в София европейският главен прокурор не се срещна с уличните метежници, а проведе конструктивни работни срещи с обвинител №1 Иван Гешев и Прокурорската колегия на ВСС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ