Велика България победи Италия и на 1/2 финал на Световно първенство

България, Волейбол, Национален отбор до 19 години, Александър Николов

Националният отбор на България по волейбол за юноши до 19 години спечели по невероятен начин четвъртфинала срещу Италия и се класира сред четирите най-добри в света.

Малките лъвчета, водени от Мартин Стоев, се бориха за всяка една точка и дори жестока „съдийска тесла“ в края на петия гейм не им попречи да спечелят срещу връстниците си от Ботуша с 3:2 гейма.

Нашите победиха в Техеран европейския шампион Италия, а резултатът е показателен (25:27, 27:25, 21:25, 31:29, 18:16). С този успех българите продължават в спора за медалите на Мондиала.

Така България се класира за полуфинали след 20 години пауза. За последно Брунко Илиев извежда селекцията ни набор 1983/84 ни до бронзови отличия, отново в Иран.

Всички момчета, които взеха участие в епичния сблъсък се представиха на изключително ниво, но над всички отново бе Александър Николов, син на легендарния ни диагонал Владо Николов

Снимка: Българска Волейболна Федерация



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ