Първите думи на Мъри: В Левски повече се е рушило, отколкото да се гради

Станимир Стоилов

Станимир Стоилов беше представен като главен треньор на „Левски“.

Наставникът, под чиито ръководство „сините“ стигнаха 1/4-финал за купата на УЕФА и станаха първият български отбор в групите на Шампионската лига, се завърна в клуба след 13 години.

Ето първите му думи:

„Много съм щастлив да се върна в моя клуб. За съжаление желанията ми бяха да се върна в по-ползотворна обстановка. Очаквах да бъде нов „Левски“ с отбор, стадион, но тези 13 години, през които съм отсъствал, повече се е рушило, отколкото да се гради“, започна експозето си Стоилов.

„За мен „Левски“ не е само работа, а основно е любов. Искам да благодаря на ръководството. Не очаквам да летим и да правим чудеса, но очаквам подкрепата на привържениците. Очаквам да има повече доверие в нашата работа“, допълни наставникът извел два различни отбора в групите на Шампионската лига.

И продължи:

„Много често взимам нестандартни решения и се е налагало да бъда по-остър в някои случаи, но бъдещето на „Левски“ е най-важното. Ще действам с по-нови идеи.

Ако мислите, че съм се предал и без цели, не е така. В тази съблекалня винаги трябва да има по-високи цели. Изоставаме от борбата за титлата и евентуално спечелване на Купата е на дневен ред. Знам, че един ден ще се случи, ако всички работим добре.

Който не следва пътя, има други места. Навсякъде левскарят трябва да е за пример. през последните години нищо не се променяше. безброй загуби за нас – 13 през миналата година, а предните 1-2 бяха немислими тук. трябва постепенно да се оправи това нещо, много хора генерират любов към Левски, но това трябва да се вижда на терена.“, сподели Мъри.

„Винаги съм се притеснявал, когато съм тук, какво ще стане с „Левски“. за съжаление, съм бил прав. играчите изстрадаха най-много, тъй като се умориха да губят и обикалят трибуни, които насила ги аплодираха.

С това трябва да го приключим с общи усилия. Знам, че хората ги срещат по улицата и ги питат какво става. Вярвам, че със стабилност и постепенни крачки, както каза и Сираков, нямаме „реки от пари”, а имаме сигурност, с която да позволява на хората да си получават заплатите.

С добра работа от нас треньори и футболисти ще има по-добри резултати. От утре се захващаме с по-сериозната работа. „Левски“ е поел много тежък и труден път и той е такъв, защото противниците ни – ЦСКА и „Лудогорец“, взеха голяма преднина във всяко едно отношение, Специално „Лудогорец“ дръпна изключително много напред със завършена база и стадион. ЦСКА има две участия в Европа, което е перфектно постижение и трябва да наваксаме това изоставане.

„Левски“ не може да си позволи дълги години да изостава. Няма да бъда щастлив, ако редуваме силни и слаби игри и ще търсим баланс. Ще опитаме да променим мисленето и начина. Правилният футбол ни доведе до ?-финал в Купа УЕФА и групи на ШЛ. Моята цел лично е – виждам фланелката 2024 година, и се надявам 2023-а Левски да е в групи на някои от турнирите. Трябва да се работи мощно“, прокламира новият треньор на „сините“

„Левски“ има три големи проблема. Първият – спонсорът даде гаранциите си, вторият – аз и треньорите трябва да го изчистим, а третият е с феновете трябва да се обединим и да гледаме напред. Призовавам ги всички да седнат в сектор „Б” и да намерят решение. Не мога да взема аз страна. Така беше и по едно време, но винаги се взимаше решение, така трябва и сега“, каза още Мъри.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ