Какво случва с мин. Стойчо Кацаров, не вдига телефона на Митева, Радев свика спешна среща

Мин. Стойчо Кацаров

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров изненадващо си тръгна от парламента, докато депутатите бяха в почивка от дебатите по актуализацията на бюджета на НЗОК.

По непотвърдена информация президентът Румен Радев е събрал всички служебни министри на среща на „Дондуков 2“. Минувачи свидетелстват за паркирани край служебния вход на „Дондуков“ 2 множество лимузини на НСО.

До момента и говорителят на служебното правителство Антон Кутев не отговаря на обажданията на „24 часа“.

Направихме опит да се свържем с министър Кацаров, но той не вдига телефона дори на мен, обяви след почивката председателят на парламента Ива Митева.

„Кацаров не може да бъде открит, за да даде становище по бюджета. Помним, че на КСНС при президента, без да има нужда той присъства и надълго и на широко обясняваше нуждата от актуализацията на бюджета. Моля ви да положите всички усилия да дойде член на Министерския съвет. Нужно е парламентът да вземе решение и ние не знаем параметрите. Това е унижение за Народното събрание“, коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Отново го призовавам да дойде в пленарната зала, каза Митева.

В този случай заседанието да бъде прекратено, поиска Мария Капон от ИБГНИ. Това предложение обаче бе отхвърлено с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ